dziedzina i m.z.
ROBERT: Witam wszystkich.potrzebuje pomocy. zad, Podaj dziedzine i miejsce zerowe funkcji
f(x)={x2−25}{(x−5)(x+4)}
16 gru 16:47
ROBERT: dziedzina i m.z.
ROBERT: Witam wszystkich.potrzebuje pomocy. zad, Podaj dziedzine i miejsce zerowe funkcji
16 gru 16:49
piotrek: D:
x−5≠0 i x+4≠0
x≠5 i x≠−4
x∊R/{−4;5}
16 gru 16:50
ROBERT: Dzieki wielkie. A z miejscem zerowym byś jeszcze pomógł?
16 gru 16:54
ICSP: | licznik | |
| = 0 ⇔ licznik = 0 |
| mianownik | |
sam spróbuj. Pamiętaj na końcu uwzględnić to z dziedziną
16 gru 17:28
16 gru 17:35
ROBERT: Odp x=−5
16 gru 17:39
ICSP:
16 gru 17:40
16 gru 17:40
ROBERT: TO DZIĘKI DZIĘKI
16 gru 17:41