matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
pawel:
Proszę pomóżcie
Mamy dany ciąg an=1/3n(4n2−1) podaj a1 , a2 , a3, an+1 a1=1/3*1(4*12−1)=1 a2=1/3*2(4*22−1) =10 a3=1/3*3(4*32−1)=35 czy to co policzyłem jest dobrze? o to chodzi? Jak policzyc an+1? Ile to będzie?
16 gru 16:47