granica funkcji
lala: taka granica: lim( przy x dążącym do 1) (x−1)logx2
16 gru 16:03
ZKS:
| | x − 1 | | 0 | | 1 | |
limx → 1 |
| = [ |
| ] = H = |
| = 2ln 1 = 0 |
| | log2x | | 0 | | | |
16 gru 16:15
Patronus: | | log22 | | (x−1) | |
limx→1(x−1)logx2 = limx→1(x−1) |
| = limx→1 |
| |
| | log2x | | log2x | |
| | 0 | |
i mamy |
| czyli hospitalem |
| | 0 | |
| | 1 | |
=H=limx→1 |
| = limx→1 x ln2 = ln2 |
| | 1x ln2 | |
Jak się gdzies nie pomyliłem to tak by to szło
16 gru 16:15
Patronus:
ZKS a pochodna z log
ax to nie jest:
16 gru 16:17
ZKS:
Jest jest oczywiście.
16 gru 16:19