matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
Help:
na loteri jest 60 losów,w tym 12 wygrywających,. Kupujemy 1 los. Prawdopodobieństwo wylosowania losu NIEwygrywającego wynosi
pomoże ktoś ?
16 gru 15:43
Patronus:
|Ω| = 60 |A| = 48
48
P(A) =
60
16 gru 15:45