matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
1
Miś:
w trójkącie prostokątnym przyprostokątne mają długość 2 i 4 a jeden z kątów ostrych ma miare α. Oblicz sinα*cosα
23 mar 18:38
mahu:
tw pitagorasa 2
2
+4
2
=c
2
sinα =2/c cosα =4/c z obliczeniami to mam nadziej sobie poradzisz
23 mar 18:51