ja
ja: Oblicz długość krawędzi sześcianu, którego przekątna wynosi 12 cm.
16 gru 15:06
ICSP: d = a√3
d = 12
Oblicz a.
16 gru 15:07
ja: nie w iem jak o to wlasnie sie rozchodzi
16 gru 15:12
ja: juz wiem
16 gru 15:12
g: d=12
a =?
podstawiasz do wzoru który dał Ci ICSP
12=a
√3 / :
√3
16 gru 15:15
ja: nie jednak nie wiem
16 gru 15:15
ja: i o dalej polaczyc to wszystko
16 gru 15:18
g: a jak Ty robiłeś
16 gru 15:18
ja: (a√2)2+a2=122
a2*(√2)2 + a2 = 122
2a2+a2 = 144
3a2 = 144
16 gru 15:21
ja: zle
16 gru 15:24