matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Barzo proszę o pomoc
puszka:
pomocy. Pokaże mi ktoś jak oblicza się granicę ciągu krok po kroku? np na tym przykłazie an=(3+2n−5n
2
)
16 gru 14:12
Patronus:
3
2n
lim
n→
∞
n
2
(
+
− 5) =
∞
* (0+0−5) = −
∞
n
2
n
2
16 gru 14:16