zadanie
Miś: mam rozwiązane takie zadanie:
210 − 3 razy 212 natomiast w mianowniku 210 = u góry mam 210 (1−3 razy 22) i
210 w liczniku jest skrócone z 210 w mianowniku.
Czy ktoś mi może wyjaśnić skąd się wzięło to 1 z działania w nawiasie? działanie rozumiem poza
tą jedynką. myślałem że w nawiasie będzie (−3 razy 22)
Z góry dzięki za wyjaśnienie
16 gru 12:00
sushi_ gg6397228:
takie bazgroły, ze aż oczy bolą od czytania
uzyj funkcji z boku okienka
16 gru 12:02
iks:
| 210 − 3*212 | | 210 − 3*210+2 | |
| = |
| = |
| 210 | | 210 | |
| | 210 − 3*210*22 | | 210(1 − 3*22) | |
= |
| = |
| |
| | 210 | | 210 | |
16 gru 12:29
iks:
bo
a − ab = a(1−b)
16 gru 12:34
Miś: aaa , to ze wzoru. Dzięki wielkie za rozjaśnienie sytuacji iks
16 gru 13:05