a skusi się ktoś na to zadanko?
lili: x3−6x2−x+6=0
15 gru 23:45
ICSP: Myślę że tutaj mogą pomóc wzory Cardano
15 gru 23:46
korek:
Nie powtarzaj sie ICSP, proponujesz ironicznie nie pierwszy raz wzory Cardano
15 gru 23:47
lili: że co?

15 gru 23:48
Gustlik: Grupowanie 1 z 2 i 3 z 4.
15 gru 23:48
piotro230: x2(x−6)−(x−6)=0
(x2−1)(x−6)=0
x=1 i x=−1 i x=6
Ot cała filozofija
15 gru 23:50
ICSP: x3 − 6x2 − x + 6 = x2(x−6) − 1(x−6) = (x2−1)(x−6) = (x−1)(x+1)(x−6)
kropku Wzory Cardano wyrabiają nieprawdopodobnie wprawę w obliczeniach.
15 gru 23:50
lili: piotro230, wyszło mi tak jak tobie ,tylko ja mam
(x−6) (x2−1)=0
x=1 , x−1 , x+1 = 0 i mam to w nawiasach, czy tak będzie zle?!
15 gru 23:56
lili: dzięki za pomoc, jesteście super, buziaczki dla was
15 gru 23:59
piotro230: (x−1)(x+1)(x−6) = (x2−1)(x−6) to jest dokładnie to samo kwadrat zawsze ma dwa rozwiazania a
piarwiastkami i zarazem rozwiazaniami tego przykładu sa liczby 1 −1 6
16 gru 00:00
lili: dziękuję, jeszcze raz buziaczki
16 gru 00:03
korek:
Nie denerwuj się ICSP, podpisałem się nie kropek, a korek

, a nieprawdopodobną wprawę
w obliczeniach wyrabia zwykłe ćwiczenie tabliczki mnożenia albo wzory skróconego
mnożenia albo ...
16 gru 00:16