.
ola: | | 3−√5 | |
czy chce się komuś sprawdzić czy funkcja ta ma 2 punkty przegięcia: |
| i |
| | 2 | |
15 gru 23:09
Basia:
nikomu; głównie z powodu braku funkcji
15 gru 23:10
ola: | | 1 | |
a sorki, już podaje f(x)=x*e |
| |
| | x | |
15 gru 23:16
ZKS:
| | 1 | |
f(x) = x*e* |
| = e. Więc jest to funkcja stała. Chyba że normalnie zapiszesz tą funkcję. |
| | x | |
15 gru 23:26
15 gru 23:31
korek:
xe1/x
15 gru 23:34
mikołaj: tak mi też wyszło że ma 2 pp jak napisałaś
15 gru 23:45
ZKS:
Mi wyszedł 1 punkt przegięcia.
16 gru 00:01
ola: a w jakim punkcie
16 gru 00:28
ZKS:
Nawet chyba jednak nie będzie punktu przegięcia bo druga pochodna wychodzi
| 1 | |
| * e1/x = 0 a nie istnieje taki x żeby wyzerował to wyrażenie. |
| x3 | |
16 gru 00:39