matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice,pp przegięcia
addios:
witam, mam problem z kilkoma punktami w zadaniach, proszę o pomoc Granice:
x
lim x−> 1− e
1−x
sinx−cosx−x
lim x−>0
x
2
−x
sin5x−3sinx
lim x−> 0
x
Asymptoty:
x
2
y=
+
2
x
x
2
−1
y=
x+1
Punkty przegięcia, wklęsłości i wypukłości y= x
4
− 3x
2
+ x − 1
15 gru 23:04