sprawdz tozsamosc trygonometryczna
FredS: (cosα+sinα)(cosα+sinα)=2
Mam:
1+2sin2αcos2α
jak z tego zrobic 2?
15 gru 21:59
załamany :(: a czemu tam masz kwadraty ?
15 gru 22:04
FredS: Nie mam. Oczywiscie ze nie mam.
15 gru 22:08
załamany :(: sin2x+cos2x+sinxcosx+sinxcosx= sinx(sinx+cosx)+cosx(sinx+cosx)=
dalej sam
15 gru 22:15
FredS: Chyba nie bardzo. ciagle wracam do punktu wyjscia.
15 gru 22:24
załamany :(: bo zamuliłem sec.
15 gru 22:26
rrr:
To nie jest tożsamość!
15 gru 22:29
FredS: To fajnie.
Dzieki
15 gru 22:34
rrr:
Np :
(sinx+cosx)2+(sinx−cosx)2=2 −−− jest tożsamością
15 gru 22:38
FredS: Musze jeszcze obkiczyc:
15 gru 22:45