matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz a1 i q
igorek:
Wyznacz a
1
i q , jeśli a
2
=2 a
5
=250
15 gru 21:51
załamany :(:
a czym masz problem ?
15 gru 21:51
załamany :(:
https://matematykaszkolna.pl/strona/279.html
15 gru 21:52
Gustlik:
a
5
=q
3
a
2
250
=q
3
2
125=q
3
q=5
a
2
2
a
1
=
=
q
5
15 gru 23:48