matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykres funkcji liniowej
Mike:
Wykres funkcji liniowej y=ax+b przechodzi przez początek układu współrzędnych oraz przez punkt o współrzędnych (1,74), wtedy: A. a>0, b>0 B. a>0, b<0 C. a<0, b=0 D. a>0, b=0
15 gru 21:41
beti:
D
15 gru 21:50