matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
kamila:
Witam mam pytanie czy dobrze myśle czy pochodna funkcji w punkcie x
0
= 0
f(x) = x
3
−1
15 gru 21:02
kamila:
15 gru 21:59
FredS:
Wg mnie dobrze bo pochodna z tej funkcji to zwykly trojmian kwadratowy. f(x)=x
2
15 gru 22:06