matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc :)
Gość 111:
Wykonaj działania i zapisz otrzymane wyrażenie w możliwie najprostszej postaci.
1
* (s
2
−s −2)
2−s
15 gru 20:36
rrr:
s≠2
−1
...=
*(s−2)(s+1)=−(s+1)= −s−1
s−2
15 gru 20:58
Gość 111:
−1
a jak doszedłeś/ doszłaś do tego
?
s−2
15 gru 20:59
rrr:
1
−1
=
−(s−2)
s−2
15 gru 21:00
Gość 111:
dzięki
15 gru 21:08