fun kwa
kasi@: bardzo to potrzebuje proszę

napisz wzór fukcji f kwadratowej
−najwieksza wartosc jest rowna 5
jedno z miejsc zerowych jest liczba −2
jest ona malejace w przedziale <3, nieskończoność) i rosnaca w przedziale (− nieskonczoność,3>
15 gru 20:15
ICSP: yw = 5
f(−2) = 0
xw = 3
Masz już wszytko. Wystarczy podstawić.
15 gru 20:17
rrr:
z treści zadania: xw= 3 i yw=5 i a<0 ( bo ramiona paraboli do dołu)
i f(−2)=0
z postaci kanonicznej
f(x)= a(x−3)2+5 i f(−2)=0
0= a(−2−3)2+5 ⇒ a=.....
f(x)=.... dokończ już sama
15 gru 20:20