matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!!!
Gosia:
Ciąg(a
n
) jest określony wzorem a
n
=(-1)
n
(n
2
-2n) dla n ≥1 wtedy a. a
3
>3 b. a
3
=3 c. a
3
<2 d. a
3
=2
23 mar 18:15
Bogdan:
Podstaw pod n liczbę 3 i oblicz
23 mar 18:36