matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o wskazowki
Stokrotka:
1
Dana jest funkcja f
(x)
=
(m+1)x
2
+(m
2
+3m)x+7. Wyznacz wszystkie wartości parametru m
2
dla ktorych ta funkcja jest malejaca jedynie w przedziale (−
∞
,2>
15 gru 18:08
rumpek:
x
w
= 2
−b
= 2
2a
a < 0 Czyli warunki zadania to a < 0 ∧ x
w
= 2
15 gru 18:18
Stokrotka:
dzieki
15 gru 18:19
rumpek:
a > 0
poprawka
15 gru 18:20
Stokrotka:
5−
√
17
a podasz mi odpowiedz? bo mi wyszlo m=
albo +
−2
15 gru 18:21