matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matematyka prosze o pomoc z gory dzieki za pomoc
bombel:
rozwiaz rowanie −x+2=3 rozwiaz nierownosci a) −x−1 <3 b) 2x−6<4
15 gru 16:16
Bernadeta:
−x+2=3/−2 −x=1/*(−1) x= −1 −x−1<3/+1 −x<4/*(−1) x>−4 2x−6<4/+6 2x<10/2 x<5
15 gru 17:50