matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asymptota pionowa
monika:
Pomocy pliss
! czy istnieje asymptota pionowa?
x+1
f(x)=
lnx
15 gru 15:26
Andrzej:
istnieje
15 gru 15:57
monika:
x+1
a mozęsz mi pomóc rozwiazaĆ TAKĄ pochodną f(x)= ln
5
15 gru 16:01
Andrzej:
x+1
funkcja wewnętrzna: w =
5
zewnętrzna z = ln w
1
w' =
5
1
z' =
w
1
więc łącznie pochodna = w'*z' =
x+1
15 gru 16:15
monika:
pochodna w to jest 1 chyba co?
15 gru 18:52
monika:
kto pomoż*e?
15 gru 19:00