proste:)
kati: ile to jest 9do potegi -15

bo sie zastanawiam i nie wiem
23 mar 17:33
tim: Aha...?
(9-1)15
23 mar 17:34
piotrek: 1/(915)
23 mar 17:34
kati: tak ale mam zrobic z tego 3
23 mar 17:35
tim: 9 = 32
915 = (32)15
SPRÓBUJ dalej.
23 mar 17:36
kati: no i jak dalej
23 mar 17:41
piotrek: ech, kobieto

1/ 9
15 = 1/ (3
2)
15 = 1/3
30
23 mar 17:47
kati: 4√3 *1/33/ 4 * (√27)3 *9-15
23 mar 17:48
kati: piotruś to akurat mam ale na nic mi do tego zadania
23 mar 17:48
kati: wyszedł mi wynik 3-24
23 mar 17:50
piotrek: 31/4 * 3(-3/4) * 39/2 * 3-30
23 mar 17:51
piotrek: 3-26
tak jest raczej
23 mar 17:53
kati: a w odp jest 3 mozliwe ze bład w druku
23 mar 17:55
piotrek: blad zrobilem w pierwszym wyrazie
34/2
w kazdym razie obliczylem to jeszcze raz i nie wyszlo mi 3..
23 mar 17:59
piotrek: no i jak, kati ? doszlas do tego, gdzie jest blad?
23 mar 18:05