matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
bombel:
rozwiąże to ktoś tak żebym zobaczył jak się to rozwiązuje. proszę bardzo o pomoc. rozwiązać całke: ∫xe
x
2
dx
15 gru 12:50
Patronus:
e
x
2
= t e
x
2
*2x dx= dt
1
e
x
2
*x dx =
dt
2
dt
1
1
∫
=
t +C =
e
x
2
+ C
2
2
2
15 gru 13:07