1
Jaaa: znaleźć postać trygonometryczną :
6√8i
| | π | | π | |
wyszło mi z= 8(cos |
| +isin |
| ) |
| | 2 | | 2 | |
proszę o sprawdzenie
14 gru 23:43
sushi_ gg6397228:
a gdzie pozostale 5 sztuk
14 gru 23:46
ZKS:
A czemu 8 nie pierwiastkujesz?
14 gru 23:50
Jaaa: obliczyłem moduł r=|z| wyszło 8 co tu pierwiastkować ? postać trygonometryczna jest chyba tylko
jedna ? pierwiastków było by 8 ?
14 gru 23:56
Godzio:
Masz policzyć postać trygonometryczną
6√8i a nie 8i
14 gru 23:57
Jaaa: właśnie teraz się zobaczyłęm że źle jest zaraz zrobie jeszcze raz i dodam
14 gru 23:59
Godzio:
| | π | | π | |
Ta postać to będzie raczej taka: √2(cos |
| + isin |
| ) |
| | 12 | | 12 | |
15 gru 00:01
Jaaa: dalczego
√2
15 gru 00:10
Godzio: bo
6√8 =
√2
Ja już lecę spać, dobranoc
15 gru 00:11
Jaaa: narazie
15 gru 00:12
ZKS:
Dobranoc.
15 gru 00:12
Jaaa: | | π | |
poddaje się  ZKS wytłumaczysz mi skąd to |
| |
| | 12 | |
15 gru 00:19
ZKS:
| | φ | | φ | |
zo = |z|1/n(cos |
| + isin |
| ) |
| | n | | n | |
15 gru 00:22
Jaaa: czyli tam po postu będzie 6*2 w mianowniku

gitara dzięki
15 gru 00:25