matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
iga:
wyznacz liczbę z której 7 % jest równe 28
14 gru 23:22
aa:
X*7%=28
14 gru 23:23
Gustlik:
7% − 8 100% − x
8*100
x=
≈114,29
7
14 gru 23:31
Gustlik:
Przepraszam za chochlika: 7% − 28 100% − x
28*100
x=
=400
7
14 gru 23:32
iga:
dzięki
14 gru 23:36