matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie wykładnicze
;Marcy;:
Rożwiąż równania (0,4)
x
=6,25 mam problem z przekształceniem tego 4
x
625 −−− = −−− 10 100
14 gru 22:56
aa:
2
25
(
)
x
=(
)
2
5
10
2
2
(
)
x
=(
)
−2
5
5
x=−2
14 gru 23:03
ZKS:
aa
coś chyba nie tak wynik.
2
25
(
)
−2
=
5
4
14 gru 23:09
ZKS:
Skrócenie przepraszam. Hehe.
14 gru 23:10
;Marcy;:
Dziękuję
14 gru 23:34