g
Stokrotka: wyznacz wszystkie wartosci parametru m dla ktorych zbiorem wartosci funkcji okreslonej wzorem
f(x)=mx2+mx−m−3 jest przedzial (−∞,1>
14 gru 20:53
ZKS:
ZW = (−
∞ ; 1> ⇒ a < 0 ∧ y
w = 1
5m
2 + 12m = 4m
| | 8 | | 8 | |
m(5m + 8) = 0 ⇒ (m = 0 ∨ m = − |
| ) ∧ m ≠ 0 ⇒ m = − |
| |
| | 5 | | 5 | |
14 gru 21:12
rrr:
odp:
| | 16 | | −Δ | |
m= − |
| bo yw= |
| i m <0 |
| | 5 | | 4a | |
14 gru 21:19
ZKS:
Oj tam oj tam zjadłem tego minusa.
14 gru 21:22
rrr:
No to smacznego
14 gru 21:24
Stokrotka: a mozesz mi wyjasnic skad sie wzial ten ulamek?
15 gru 17:16
15 gru 17:39
Stokrotka: ale chodzi mi o to
15 gru 17:42
ZKS:
| | −Δ | |
Przecież napisałem yw = |
| .  |
| | 4a | |
15 gru 17:47
ZKS:
Tylko że tam powinny być − przed całym wyrażeniem −(m2 + 4m2 + 12m).
15 gru 17:48
Stokrotka: okej dzieki
15 gru 17:53