Pisze z gorącą prośbą, czy mógły mi ktoś napisać wynik tego przykładu:
Ssss: Witam!
Pisze z gorącą prośbą, czy mógły mi ktoś napisać wynik tego przykładu:
sin30* / 1 + cos45*,
wychodzi mi − √2 i chciałbym zobaczyć czy dobrze to robię..
Pozdrawiam!
14 gru 20:38
krystek: zapisz sprawdzę!
14 gru 20:41
Ssss: całego nie przepisze bo to tutaj ciezko jest napisac

ze skracaniem i wgl.
ale na kartce to jest chwila moment, więc moze ktos mi to obliczy i oprostu zobaczy czy
wychodzi ten sam wynik
14 gru 20:43
ZKS:
Źle obliczyłeś skoro chcesz tylko wynik.
14 gru 20:48
Ssss: kurczeee.
14 gru 20:53
Ssss: 1/2 / 1 + √2 / 2 = 1/2 * 2 / 2+√2 = 2 / 4 + 2√2 = 1 <== to skracam i zostaje 1 / 2 + √2
* 2 − √2 / 2 − √2 = 2 − √2/ 4−2 = 2−√2/2 <== skracam i zostaje −√2
14 gru 20:56
14 gru 21:05
Mila: | 2−√2 | |
| należy zostawić. Wolno skracać iloczyny. |
| 2 | |
| | 1 | |
Możesz to jeszcze zapisać w postaci: 1− |
| √2 |
| | 2 | |
14 gru 21:14
Ssss: ahaaa, czyli 2−
√2 / 2 to jest juz mój wynik?
14 gru 21:17
Ssss: taaaak?
14 gru 21:31