zadanko
ALIEN: Proszę o poradę

a)−x
2−6x−9>0
Δ=0 x=−3
nie wiem jak zapisać przedzial w tym przypadku

b)4x
2 − 12x+9≤0
Δ=0 x=−
12
tutaj tak samo

c)x
2−6x+9>0
Δ=0 x=3
proszę o wyjaśnienie jak to się robi

14 gru 20:34
załamany :(: narysuj te parabole
14 gru 20:35
ALIEN: narysowałem ale nie wiem jak wyznaczyć przedział

!
14 gru 20:44
załamany :(: narysuj tutaj
14 gru 20:46
roman: odp . a) x∊Φ
14 gru 20:52
ALIEN:
14 gru 20:54
ALIEN:
14 gru 20:58
ALIEN:
14 gru 21:01
Mila: a) trójmian przyjmuje tylko wartości ujemne i zero dla x=−3.
Zatem nierówność nie ma rozwiązań: x∊∅
b)trójmian przyjmuje tylko wartości dodatnie i zero dla x= −0,5.
Zatem jedno rozw. nierówności :x= −0,5
c) x∊R\{3}
14 gru 21:25
ALIEN: dzieki Mila
14 gru 21:55