matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany- może ktoś pomóc???
gwiazda:
rozłóż wielomian na czynniki 1. w (x)=8x
9
+12x
2
+6x+1 2. W(x)=125x
3
−8 3. W(x)=(x−1)
3
+8 4. W(x)=(x−1)
3
+8 5.W(x)=(x
2
−9)(x+2)+3(x−3) 6.W(x)=x
4
−2x
9
−x−2
14 gru 20:22