matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
kamila:
Może mi ktos to sprawdzić?
x
5
−1
1
x
5
(1−
)
x
5
lim
=
−x
2
+x−1
1
1
x
2
(−1+
−
)
x
x
2
x→−∞
x
3
1
(1−
)
x
5
−∞
=
*
=
= 0
1
1
1
(−1+
−
)
x
x
2
−1
dobrze zrobiłam?
14 gru 18:35
krystek:
−
∞
=
∞
Tak sądzę.
−1
14 gru 19:33
kamila:
tak, mój błąd po prostu źle napisałam odpowiedź Dziękuje
14 gru 19:40