matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Beata:
sprawdź czy podane równości są tożsamościami trygonomicznymi: cos
2
α - sin
2
α = 2cos
2
α - 1
26 kwi 10:42
Sitta:
P=2cos
2
α - 1= 2cos
2
α-(sin
2
α +cos
2
α)=2cos
2
α-sin
2
α-cos
2
α=cos
2
α-sin
2
α=L
26 kwi 14:11