matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
+/-:
ciąg geometryczny (an) ma wszystkie wyrazy dodatnie. a1=5 a3=2a2 to wzorem ogólnym tego ciągu jest ? : A. 2
n
B 5
n
C 5 * 2
n
D 5 * 2
n−1
jak do tego dojść
i która odp prawidłowa jest ?
14 gru 18:20
wik:
D a
2
= 5 * 2 a
3
= 5 * 2 *2
15 gru 08:29
wik:
15 gru 08:29
wik:
widac, ze q=2
15 gru 08:40
+/-:
no ok ale co dalej
16 gru 15:01