matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
narysuj wykres
lk:
narysuj wykres funkcji y=[tgx]−1 [ ] watrość bezwzględna
14 gru 17:47
Kaja:
1. Narysuj wykres y=tgx 2. y= |tgx| (to co pod osią x przenosisz nad oś x) 3. y=|tgx|−1 (wszystko przenosisz o 1 w dół)
14 gru 17:50