matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
Ola:
Czy mógłby ktoś wytłumaczyć dlaczego nie istnieje taka granica?
|x|
lim
x
x−>0
14 gru 17:05
Aga:
granica lewostronna≠granicy prawostronnej
−x
lim x→0
−
f(x)=lim x→0
−
=−1
x
x
lim x→0
+
=1
x
14 gru 17:09
Ola:
Dziękuję
14 gru 17:11