Rysowanie wykresów funkcji
Jan: Rozwiąż graficzne równanie xkwadrat=|2x| oraz nierówność xkwadrat < |2x|
Jak to zrobić?
14 gru 16:44
Patronus: Narysuj wykresy funkcji
f(x) = x2
i g(x) = |2x|
na jednym układzie współrzędnych.
14 gru 16:48
Jan: x2 to umiem, ale |2x| nie wiem o co chodzi.
14 gru 16:49
Patronus:

To jest wykres 2x, tylko wszystko co znajdowało się pod osią x przenosisz nad
14 gru 16:52
Jan: Nie rozumiem dlaczego tak. Możesz wytłumaczyć?
14 gru 16:53
Jan: Znaczy chodzi mi o rozwiązanie całego zadania. Czy możesz to zrobić?
14 gru 16:54
Patronus: Przepraszam, ale wychodzę z pracy

Może ktoś inny Ci pomoże, a jak nie to spróbuję po 22.
14 gru 16:59
Jan: Okej, będę czekał na Ciebie albo kogoś innego
14 gru 17:01
Jan: Już sam do wszystkiego doszedłem i wiem wszystko, dzięki za pomoc
14 gru 17:13