matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
jakkie:
oblicz pole trojkata rownobocznego opisanego na kole o promieniu 2
√
3
23 mar 16:14
tim:
r
koła wpisanego w trójkąt równoboczny
= a
√
3
/ 6 2
√
3
= a
√
3
/ 6 * 6 12
√
3
= a
√
3
/
√
3
12 = a P = a
2
√
3
/ 4
23 mar 16:18