matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
sylwiaa:
Jak obliczyć pochodną z y=7arctg
1
2
x ?
14 gru 14:30
aa:
t=
1
2
x t'=
1
2
1
u=arctg t u'=
1+t
2
v=7u v'=7 y'=t'*u'*v'=....
14 gru 14:32
sylwiaa:
no dobrze ale wynik jest taki
14
4+x
2
14 gru 14:40