macierze/układy równań
gosia: Algebra Liniowa : Rozwiąż układ równań:
x + 3y = 5
3x − y = 4
x − 7y = −1
jak to zrobić ? Proszę o wszystkie obliczenia
14 gru 13:41
ICSP: rozwiąż dwa pierwsze.
Później wstaw do trzeciego i sprawdź czy spełnia.
14 gru 13:42
gosia: no nie bardzo to wychodzi ...
14 gru 20:25
załamany :(: ja bym to robil rzędami
14 gru 20:28
załamany :(: rz (A)≠rz(Au)
ukl sprzeczny
14 gru 20:33
gosia: hmm..ok, a inny sposób, bo niby prosty ten przykład ale jak to zapisać poprawie że jest to
układ sprzeczny ?
14 gru 21:11