matmaa
Muza: Rozwiąż równanie
14 gru 13:38
ICSP: D : x ≠ 0
Pomnóż obie strony przez 12x
14 gru 13:38
Muza: a móglbys mi to zrobić

pliss
14 gru 13:40
ICSP: może być w pamięci?
14 gru 13:41
Muza: wolalabym rozbudowane bo to na prace kontrolna
14 gru 13:45
ICSP: | x2 + x | | 2x2 − 10 | |
| = |
| przemnażam przez 12x |
| 3x | | 4x | |
4x
2 + 4x = 6x
2 − 30
2x
2 − 4x − 30 = 0
x
2 − 2x − 15 = 0
Więcej nie zrobię

Teraz to już banalne.
14 gru 13:46
Muza: ale to juz koniec zadania?
14 gru 13:47
Święty: A widzisz rozwiązane równanie?
14 gru 13:49
ICSP: Nie. Resztę obliczeń pozostawiam tobie.
Masz rozwiązać :
x2 − 2x − 15 = 0
14 gru 13:49
Muza: Dzieki. Moze jakos dam rade
14 gru 13:51
agunia: i ty będziesz pisać w przyszłości "egzamin dojrzałości"?
14 gru 14:01
Muza: nie nie bede pisac
14 gru 14:06