Bardzo proszę o pomoc bo ja tego nie kumam
dudusiek11: Ile można wykonać różnych trójkolorowych chorągiewek mając do dyspozycji 6 barw
14 gru 13:15
14 gru 13:20
Patronus: to co napisałeś to jest wybór 3 barw z 6 dostępnych, teraz trzeba je jeszcze rozmieścić na
chorągiewce
Czyli
14 gru 13:49
Patronus: A jeśli uznamy, że chorągiewka może wisieć w do góry nogami np: czerwona zielona biała to jest
to samo co biała zielona czerwona to wynik trzeba podzielić przez 2
14 gru 14:09
dudusiek11: a moge prosic o calkowite wyliczenie bo nie kumam tego jak to dalej obliczyc
14 gru 14:16
wik: jak mozna flage do gory nogami wieszac? To jest zupenie inna flaga
14 gru 14:18
Patronus: | | 6! | |
*3! = |
| *3! = 4*5*6 = 120 |
| | 3!3! | |
14 gru 14:18