prawdopodobieństwo,
aye: Oblicz p(A∩B) jeżeli:
p(B−A∩B) = p(A−B) = p(A∩B) , p(A∪B) = 2/3
Jak to rozwiązać bo mi wychodzi, że p(A) = p(B) i że p(A∩B) = zbiór pusty ale pewny tego nie
jestem więc proszę o pomoc.
13 gru 20:25
sushi_ gg6397228:
najlepiej narysowac oba zbiory z czescia wspolna i zaznaczyc te liczby i te kawalki, co podali
w zadaniu
13 gru 20:26
aye: próbowałem i gubię się
jak już pisałem wychodzi mi że p(A) = p(B) ale to nie pasuje do rozwiązania.
13 gru 20:32
sushi_ gg6397228:
zrob rysunek i zaznacz kolorami warunki
13 gru 20:38