pomoc
ktoss: Proszę o pomoc: silnia
| 120! * 121 | | 9 * 10! | | 8! * 3! | |
| , |
| , |
| |
| 122! | | 9! * 10 | | 9! | |
13 gru 20:13
ZKS:
n! = 1 * 2 * 3 * 4 * 5 * ... * (n − 2) * (n − 1) * n
13 gru 20:15
Święty: | | 120!*121 | |
a) |
| =?
|
| | 120!*121*122 | |
c) spróbuj sama
13 gru 20:15
13 gru 20:16
ktoss: Święty, jestem boy

Załamany, skąd to wziąłeś?
13 gru 20:18
krystek: analog trzeci przykład
dla zrozumienia
4!=1*2*3*4=3!*4
10!=1*2*3*4*5*6*7*8*9*10=8!*9*10
13 gru 20:18
mm:
1) 120!*121= 121! 122!= 121!*122
2) 9!*10= 10!
3) 9!=8!*9 3!=1*2*3=6
13 gru 20:19
Święty: A to w takim razie przepraszam,
boy'u
13 gru 20:20