matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie prostej
oliwiaaa:
napisz równanie prostej równoległej do prostej o równaniu −3x+y−4=0 i przechodzącej przez punkt P=(−1,−4).
13 gru 19:44
mm::
k: −3x+y+c=0 P(−1,−4) k: −3*(−1)+1*(−4)+c=0 ⇒ c=1 k: −3x+y+1=0
13 gru 19:49