Bardzo proszę o rozwiązanie tego równania. Z góry dziękuję :)
hobbit: x4− 3x3 −x + 3 = 0
13 gru 18:10
załamany :(: grupuj 1 z 3 i 2 z 4
13 gru 18:11
hobbit: tak, próbowałam to zrobić. Niestety doszłam do pewnego momentu i utknęłam w martwym punkcie...
13 gru 21:20
załamany :(: to pisz tutaj

to sie sprawdzi
13 gru 21:21
Basiek: x3*(x−3)−(x−3)= (x−3)(x3−1)=(x−3)(x−1)(x2+x+1)
13 gru 21:24
hobbit: Super, dzięki. Doszłam do tego środkowego, wpadłam w panikę i z wrzaskiem porzuciłam robienie
zadania, ale teraz już wszystko jasne. Jeszcze raz dziękuję
14 gru 17:01