Pomocy!
Kasia: Nie przyjmuje wartości ujemnych funkcja określona wzorem:
A) f(x)=x2−4
B) f(x)=−x2+4
C) f(x)=−x2−4
D) f(x)=x2+4
Jak to zrobić krok po kroku? Jak to sprawdzić?
13 gru 16:37
Patronus: Narysuj sobie funkcję w każdym podpunkcie i zobaczysz która nie przyjmuje wartości ujemnych.
A szybciej − można zauważyć, że podpunkt c) to suma dwóch liczb dodatnich (x2 i 4), więc na
pewno nie da wartości ujemnej
13 gru 16:49
Kasia: Niby ma być odpowiedź d.
13 gru 17:05
wik: widac bez liczenia, ze ta f przyjmuje wartosci ≥4
14 gru 08:50