matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy pisze sprawdzian ratujcie
niunia:
w ciagu arytmetycznym wyraz a1=2 i roznica r=3. ile poczatkowych wyrazow ciagu trzeba dodac aby przekroczyc 100
13 gru 16:22
Patronus:
a
n
= a
1
+ r(n−1)
a
1
+a
n
n > 100
2
Resztę już tylko podstawić i wyliczyć
13 gru 16:38