granica
Wojtek: obliczyc granice ciagu
mn=√9n2−4−3n
13 gru 16:20
alfa: Pomnóż i podziel przez √9n2−4+3n
13 gru 17:52
norka:
13 lip 21:31
bezendu:
Mnożenie przez sprzężenie
13 lip 21:33
Mila:
Rozwiąż i napisz .
13 lip 21:39
bezendu:
lim
n→∞√9n2−4−3n
| | (√9n2−4−3n)(√9n2−4+3n) | |
limn→∞ |
| |
| | √9n2−4+3n | |
lim
n→∞=0
13 lip 21:52
Mila:
13 lip 21:58
bezendu:
Mam już dosyć robienia takich banalnych granic, chcę już robić trudniejsze i rozwijać się

Muszę poszukać jutro jakiś ciekawych
13 lip 22:02
Mila:
To rozłóż na czynniki pierwsze 40!
13 lip 22:04
bezendu:
Tego to nadal nie rozumiem
13 lip 22:06
sushi_ gg6397228:
niech wypisze wszystkie ustawienia dla 10 osób w kolejce
13 lip 22:09
Soul Monster: | | n | | n | | n | | n | |
Skorzystaj z α=[ |
| ]+[ |
| ]+[ |
| ]+[ |
| ]+... |
| | p | | p2 | | p3 | | p4 | |
13 lip 22:10
Soul Monster: "Nawias kwadratowy" to część całkowita.
13 lip 22:12
bezendu:
wiem, co oznacza [ ]
13 lip 22:23
5-latek: Oblicz granice ciagu
| | 4n2+2n+1 | |
lim−−oo |
| *(√n+√n−√n−√n) |
| | 2n2−3n+1 | |
14 lip 07:58
bezendu: Po 18 bo teraz jestem we Wrocławiu
14 lip 08:29
5-latek: Dobrze
14 lip 12:48
bezendu:
Trochę mi się przedłuży ten pobyt

Do jutra
14 lip 18:58
5-latek: To do jutra
14 lip 22:58
bezendu:
| | 4n2+2n+1 | |
limn→∞ |
| (√n+√n−√n−√n) |
| | 2n2−3n+1 | |
| | 4n2+2n+1(√n+√n−√n−√n)(√n+√n+√n−√n) | |
limn→∞ |
| |
| | (√n+√n+√n−√n) | |
| | 4n2+2n+1(√n+√n)2−(√n−√n)2 | |
limn→∞ |
| |
| | (√n+√n+√n−√n) | |
| | 4n2+2n+1 | | 2√n | |
limn→∞ |
| * |
| |
| | 2n2−3n+1 | | | |
lim
n→∞=2
15 lip 17:32
bezendu:
Nie musisz mi podawać kolejnych przykładów, robię sobie zestaw który dostałem od
asdf a
tego jest 303 granic więc do końca miesiąca wystarczy jak zrobię z pełnym zrozumieniem
15 lip 17:33