matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
składnie funkcji pomocy!
kamiś:
napisz wzór określający funkcję złożoną f(g(x)) i g(f(x)) i wyznacz jej dziedzine. f(x)= 3x−2, g(x)=
√
x−1
czy to będzię może tak:? f(g(x))= 3
√
x−1
−2 g(f(x))=
√
3x−3
proszę o pomoc
13 gru 15:50
aa:
jo
14 gru 23:32