matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Marcel:
wykaż, że gdy przekrój osiowy stożka jest trójkątem równobocznym, to jego powierzchnia boczna po rozwinięciu jest półkołem
13 gru 15:10
krystek:
13 gru 15:19
krystek:
1
πa
2
1
P
b
=πr*l r=U[1}[2}a l=a ⇒P
b
=π*
a*a=
=
P
(
koła)
2
2
2
13 gru 15:23
Marcel:
Dzięki a co znaczy to U[1}[2}
13 gru 15:24
krystek:
1
r=
a
2
13 gru 15:29
Marcel:
ok wielkie dzięki
Jakbyś mógł to prosiłbym Cię jeszcze o pomoc w 1 zadaniu:
https://matematykaszkolna.pl/forum/116799.html
13 gru 15:34